DominoLab.iNFO Logo

Članak

Noćni život na Viru – [04.08.2007.]

Skoro je pet sati, .. vratili smo se nakon „ludog i nezaboravnog“ provoda, jedemo Pikovu šunku za pizzu te Podravkin jeger i razmišljamo o mogućim „ludim“ noćima te kako najbolje iskoristiti vrijeme koje nam je na raspolaganju na ovogodišnjem odmoru. Na otoku (ili bolje rečeno otočiću) ima tek nekoliko zanimljivih lokacija, a najviše se ističu Beach bar „Shark“, Night club „Epicentar“ te Disco club „More“.

Za početak smo istražili „unutrašnjost“ Općine Vir – općenito, slično kao i kod ostalih Hrvatskih turističkih gradova, „centar“ jest prepun "Albanskih ugostitelja" koji po relativno pristupačnim cijenama nude uglavnom proizvode kao što su sladoled, šećerna vata/vuna, palačinke, kokice, te razne sitnice koje pune i ostale neturističke gradove. Naravno, to je bila samo šetnja kroz Vir.

Noćni život smo najčešće provodili u Beach baru „Shark“ koji nas je najviše mamio relativno pristupačnim cijenama, te zanimljivim društvom koje se okuplja na spomenutoj lokaciji. Ponajviše se tu okupljaju mladi, a zna se dogoditi da zaluta i poneki „tinejđer“ (populacija stanovništva starije dobi) koji očaran dobrom atmosferom, glazbom i pićem „pase oči“ bacajući pogled na mlađahnu (pretpostavljam, žensku) generaciju. Jedini minus Sharku ide radno vrijeme koje se zbog same lokacije uz plažu i obližnjih apartmana od ponedjeljka do četvrtka kreće tek do jedan iza ponoći, dok vikendom radi do dva. Nakon Sharka, ekipa se često „seli“ u noćni klub „Epicentar“ u obližnjoj Privlaci. Ono što je privlačno u „Epicentru“, unatoč svim naporima, zaista nismo uspjeli odgonetnuti. Lokal pišti na sva zvona po turbo folku, a sudeći prema registracijskim tablicama, većina gostiju jesu (ludi) Zagrepčani. Također, Vir je općenito prepun Zagrapčana, njihovih vikendica, gostiju. Ono što nam se dodatno „činilo“ odbojnim su i cijene u navedenom lokalu. Npr. cijena boce Stelle Artois 0.33 košta 20 kn, isto koliko i 0.25 bočica Coca Cole, dok Stock košta 15 kn – nije na odmet spomenut da konobar ne zna/ne smije/što već izmiješat „Stock-Colu“... Definitivno, ovo nije mjesto za nas, studente, a tome ide u prilog i pogled na obližnji stol, na kome je vidljiva litra Jack Danielsa, 6-7 bočica Coca Cole, i sl., ako se zna da 0.03 l Jack Danielsa košta 20 kn (prema tome, jednostavno je zaključiti da ekipa ima novaca, i da potroši jednu-dvije tisuće kuna na noć, a možda je samo neka posebna prilika bila...)...

Poznato je da su i Hrvati sve više potrošačko društvo, pa.. ko bi odolio postaviti takve cijene... Također, dodatni minus Night clubu „Epicentar“ ide na vratima najavljivana „Živa glazba“, gdje na podiju nije moguće vidjeti pjevačicu – osim dvije, tri zgodne djevojke koje na sve strane urlaju na ugašene mikrofone – očito, uspavani band svira na „playback“!

Bilo je oko pola četiri, i odluka je pala na posjet još jednom lokalu, Disco clubu „More“. Sama diskoteka smještena je nešto dalje od centra Vira, pa je očito da lokal ima dozvolu raditi i dulje, što je dobro za najčešću dob posjetitelja, a to su uglavnom mladi ljudi, 18-, poneki starci, patuljci i sl.. Piće skuplje nego u Sharku, a u grubo bi se moglo reći da je mjesto rupa, podij gotovo da podsjeća na najobičniji asfalt, DJ strpan na neko montažno postolje, strop od nabacane žbuke, pola reflektora ne radi, umjesto tapeta – reklame Coca Cole, Heinekena, sve razbacano, nedotjerano, unatoč dobrom odabiru glazbe – akustika u banani.... Hmhmm... Nije za nas! Nije „zgoreg“ spomenut da postoji još jedan bar... a to je „Bikini bar“, al taj birc je na glasu narodnjačke glazbe, pa neću sad davit s tim... :)

Očito, Shark je mjesto koje će okupirati naše interese..... :)

Plava ciganko...! ;) ... O sećaš li se lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo... :D