DominoLab.iNFO Logo

Članak

Desktop Sharing - Remote Control => TeamViewer

U današnje vrijeme kad Internet (DSL ili neki drugi oblik superbrze veze prema Internetu])ulazi u sve više domova, susrećemo se s brojnim poteškoćama.. kako/što - na „moderan“ način.. A ukoliko smo nešto više udaljeni, ovo postaje prava noćna mora! Naime, svi mi VIŠE-manje imamo svoje drage roditelje/rodbinu/prijatelje koji su iz kamenog doba, ili još gore tek izašli iz pećine.. huh.. Objasniti takvim „majstorima“ kako rješiti određeni problem ponekad zna postati pravi izazov.. No, naravno i tu ima rješenja.. a to je programsko rješenje pod nazivom „TeamViewer“!

teamviewer_mobility.jpg

Donedavno full u komercijali ili s određenim vremenskim restrikcijama, no otkad su uhvatili i MILIJUNTOG korisnika, stvari se kreću na bolje (barem što se tiče „običnih“ korisnika]) TeamViewer omogućava udaljenu kontrolu računala preko Interneta (između ostalog), a ono što mu dodatno daje bonus jest mogućnost pokretanja bez instalacije, brzo i sigurno iz bilo koje točke Interneta (anywhere on the Internet). Također, poseban je po tome što zaobilazi firewalle, što je minus gotovo svim drugim konkurentnim aplikacijama. Program je u potpunosti besplatan za osobnu i nekomercijalnu upotrebu s jedinim ograničenjem u vezi trajanja sesije od 25 sati mjesečno - no to i ne bi trebal biti problem. Zamislite situaciju: nalazite se u studentskom domu, a stotinjak kilometara, negdje među brdima vaš najbolji prijatelj ne zna kako izvesti određenu računalnu akciju. Kod takvih mreža (dom), obično postoje brojne prepreke kao što su router, firewall, proxy i sl. .. Tu TeamViewer dolazi do izražaja.

teamviewer_connection.jpg

Jedino što je potrebno jest imati pokrenutu aplikaciju s obje strane (dakle vi i vaš prijatelj koji hitno treba pomoć) te znati ID (obično kad se jednim instalira i pokrene aplikacija ne mjenja se) te lozinku (dodjeljuje se preko jednog dodatnog malog servisa koji komunicira s Internet serverom i dodjeljuje vam taj password). U svakom slučaju, program zaslužuje pozornost i ja mu dajem čistu peticu! Isprobajte njegove mogućnosti, zadovoljstvo zajamčeno.

teamviewer_logo.jpg

Detaljnije na: http://www.teamviewer.com.