DominoLab.iNFO Logo

Članak

Gamezzz...

GameTutorials je izdal novu verziju svog programerskog CD.a [bit ?e da je riječ o "dvici"]. CD je dobil prikladni naziv "GameTutorials Squared CD", a o čemu se točno radi i koja je njegova cijena - detaljnije o ovom edukacijskom CD.u provjerite na:

http://www.gametutorials.com

Osim ovog jedinstvenog uratka (neki su tutoriali i besplatni), čime GameTutorials već godinama privlači pozornost programerske zajednice, sve koje zanima OpenGL pozivam da slobodno posjete i http://nehe.gamedev.net - site s kojim su mnogi POSTALI developeri. Ovaj ultimativan site nudi pregršt tutoriala i besplatnog materijala, pa ga definitivno preporučam. Također, ovom prilikom, ističem i preporučene knjige (Totally Killer Book Written By The Staff At http://www.gamedev.net), vezane za GemeDevelopment throught OpenGl API, a to su:

  • Beginning OpenGL Game Programming - by Dave Astle & Kevin Hawkins te
  • More OpenGL Game Programming - by Dave Astle

- ukoliko se odlučite za kupnju, preporučam da ih kupite u kompletu, jer ćete tako (barem bi trebali), uštedjeti na dodatnim transportnim troškovima.

P.S.:Razlog zbog kojeg su sve knjige o Game Developmentu uglavnom na Engleskom jeziku je taj što u Hrvatskoj "Nema dovoljno interesa za navedeno informatičko područje." - Ova je informacija dobivena od strane poznatog izdavača IT knjiga - IT Experts. A, imam i razloga vjerovati toj tvrdnji, pošto mi od Hrvatskih tvrtki pada jedino na pamet CroTeam - svjetski poznati developeri - GetSerious!

Moj glavni razlog, odabira OpenGL API-ja, a ne recimo DirectX.a jest taj što je OpenGL cross-platform API, a razvija ga poveći broj svijetski poznatih tvrtki (AMD, ATI, nVidia, IBM..), dok DirectX razvija jedino Microsoft, te samim tim mislim da OpenGL ima bolju budućnost (o tome bi se dalo raspravljati, hehe..).