DominoLab.iNFO Logo

Članak

FOI-Core 2009. - Rezime

FOI Core 2009 - Drugi dan

Da, da... Ovaj tjedan brdo događaja u Varaždinu. 

Dovršili su nam korzo, radnici se napokon udaljili od jezgre grada, a sam događaj je prigodno povodom 1. maja uveličan velikim koncertom Prljavog kazališta!

Osim toga, FOI je imao prvu promociju svojih prvostupnika informatike održanu u HNK "August Cesarec" Varaždin, a između ostalog svjedoci smo i aktualnog sudjelovanja Varaždinskih informatičara u sklopu blokade / bojkota nastave studenata koji podržavaju besplatno studiranje, te onih koji se zalažu za bolji studentski standard Varaždinskih studenata, a sukladno realnim zahtjevima i mirnom odvijanju blokade, uz studente je stao i aktualni Varaždinski gradonačelnik, doktor znanosti: Ivan Čehok.

Između ostalog, od 27. do 29. travnja 2009. godine, održan je i FOI CORE 2009, koji svake godine postaje sve ozbiljnija studentska "nagradnjača", gdje zainteresirani studenti predstavljaju svoja softverska i poslovna rješenja, a natječu se i kroz ponuđene kategorije gdje se rješavaju unaprijed definirani poslovni slučajevi (softverska i poslovna rješenja).

Prvog dana natjecanja održana je izložba studentskih radova (ISR) na kojoj sam i osobno sudjelovao te osvojio 3. mjesto (od troje natjecatelja... nije loše, ha?  ), dok se 2. dan, između ostalog, odnosio na predstavljanje poslovnih rješenja Varaždinskih toplica i Omega softwarea te tvrtke Abit (kategorija: web dizajn). Tu sam predstavljao rješenje planiranja terapijskih procedura, zajedno sa kolegom Marijom Hasancem, te smo osvojili 1. mjesto. Treći dan posvećen je "pravim" poslovnim slučajevima (Management Challenge), zaključavanju FOI Core-a 2009.

Dodatno, 1. dan su popratile izložbe 3D animacija i web dizajna / programiranja, te Career Day, dok je 2. dan popratio "Promo & Design Challenge".

Kako softverska rješenja ne mogu na neki jednostavni način predstaviti na ovoj web stranici, a naravno vežu se i autorska prava, i moje (ne)poznavanje svih natjecatelja, evo video klipova nekih od radova - kategorija: 3D animacija:

Branimir Podboj, "Car Show"

 

Dora Jovanovska & Andrija Bernik, "Secrets of the Temple"

Pošto bi se ovaj "sažetak" lagano mogao pretočiti u roman (ili ipak, novelu  ), sve zainteresirane za više informacija upučujem na temu otvorenu na neslužbenom FOI-Forumu. A dio informacija mogao bi osvanuti na nadam se uskoro redizajniranim "službenim" stranicama natjecanja: FOI Core-a, ili na stranicama Fakulteta.

P.S.:Ovaj pregled ima za cilj potaknuti studente da se do sljedećeg FOI Core-a (2010) ohrabre, te izađu na natjecanje, jer je Core 2009 bio specifičan i po tome što su skoro svi natjecatelji bili i pobjednici jer je 'manjkalo' natjecatelja u pojedinim kategorijama. 


Konkretni pregled natjecatelja i ostvarenih postignuća možete vidjeti na:
http://www.foi.hr/novosti_informacije/2009/05/11_foi_core.html

Info na Tportal-u: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/12542/Kreativna-suradnja-poduzecac-profesora-i-studenata.html

Dok je veći broj fotografija dostupan ovdje!


Također, bitno je napomenuti da se ubrzano približava i Imagine Cup 2009, te kolege navelko 'bruse' prezentaciju kako bi sve prošlo u dobrom tonu. (Tolko su spremni da, samo kaj si ne 'zapopevaju' "Naoružan sam do zuba....")...

Prema riječima njihovog mentora Zlatka Stapića, u ponedjeljak 04.05.2009. godine, tim Explorer (Marko Škvorc, Ivan Švogor, Tomislav Fotak i Ivan Lozić) će održati (pred)premijernu prezentaciju projekta GeoScout.Net kojim ove godine predstavljaju Fakultet na natjecanju Imagine Cup 2009. Prezentacija će se odražati u 11:00 sati, a mjesto (dvorana) prezentacije bit će objavljeno na oglasnoj ploči.

Podržimo ih dolaskom na prezentaciju...