DominoLab.iNFO Logo

Članak

FOI-Core 2009. - The show must go on! (:

FOI Core 2009

Yep, krenulo je! FOI-Core 2009. je u tijeku, i svi natjecatelji marljivo pripremaju svoja rješenja. Naravno, samo pripremaju... Jučer su tek dodijeljeni poslovni slučajevi (CASE-evi).. polako! 

Ove godine, FOI Core je ponešto izmijenjen, ali nikako manje privlačan! Dapače, prema odazivu studenata, osobno mogu tvrditi da je interes porastao, te da je iz aviona vidljivo da će se nešto izroditi iz svega toga!

Ja sam, naravno, već tradicionalni natjecatelj, starješina (mogli bi mi dodjeliti neki "orden"... hehe), koji se svake godine iznova bedira, i razočara cijelim događajem, ali, poput feniksa, uvijek iznova ustajem!  Kako god da na kraju bude, uvijek mi je drago što prisustvujem ovom natjecanju.

Ako ništa drugo, ponesem kući određena iskustva, kapu, šalicu... hehe, baš me zanima što su ove godine osmislili!

FOI Core (2009.) trebao bi se ove godine promijeniti, a same promjene vidljive su već i u samome organizacijskome timu! Ekipa je vrijedno promovirala FOI Core, proširila natjecanje na jednu novu razinu, omogućila prijave kolegama s srodnih fakulteta (FER, VELV, EF...) i sl. Tako su npr., ove godine donekle izjednačene kategorije. Kao određeni nedostatak, mogla bi se navesti nedosljednost samog provođenja u organizaciji vezana za npr. izvlačenje CASE-a, jer, ako je izvlačenje, onda se nikako ne bi smjela dozvoliti zamjena CASE-eva između timova, jer time nestaje 'transparentnost' u sustavu..... No, zasad nisam 'oštećeni', a i s ostalim zamjerkama i prigovorima ćemo "pod tepih"! 

Svim natjecateljima želim puno sreće te dovoljno vremena za izvedbu projekta! 

P.S.:Detalje o FOI CORE-u potražite na: www.foicore.hr (istina, site u jednu ruku 'amaterski', ali početni korak je tu!).