DominoLab.iNFO Logo

Članak

Maestralni dogovori ispod pulta :)

Sjećate se ugovora kojeg ste potpisali prilikom upisa na Fakultet? Sjećate se? .. Super!

Jedna od zanimljivijih rečenica obećanja bio je nastavak studija prema ugovoru s početka studiranja.

Što se u međuvremenu dogodilo i zbog čega još uvijek diplomski studij nije "riješeno pitanje" (iliti "game over")?

Unatoč pohvalnim potezima Ministarstva (MZOŠ), određeni detalji bili su nedorečeni i na neki način sakriveni od javnosti. Neizvjesnost je još uvijek u zraku!

Prema informacijama vezanim za FOI, objavljenim na http://www.foi.hr/novosti_informacije/2008/10/mzos_01.html Ministarstvo je uplatilo 30% procijenjenog iznosa (nadamo se da će uskoro i ostatak...), međutim, čini se da NEĆEMO SVI STUDENTI DIPLOMSKOG STUDIJA U "ISTI KOŠ"! Ovo je i više nego nepravedno za studente koji su ipak držali Ministra Dragana Primorca 'za riječ'. Naravno, poznato je koliko je ta riječ Hrvatskih političara stvarno 'teška'. Prema posljednjim informacijama, čeka se rang lista studenata prema bodovima i ocjenama kolegija koje su pohađali. Prema toj listi svrstat će nas u jednu od kategorija:

  • 40 studenata na teret Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (0 kn)
  • 40 studenata polovica pune participacije u troškovima školarine (4750 kn)
  • 70 studenata za osobne potrebe uz plaćanje pune cijene školarine (9500 kn)
  • 30 izvanrednih studenata. (9500 kn)
U svakom slučaju, ne možemo (previše) pljuvati MZOŠ jer čini se da gravitiraju konačnom ispunjenju obećanja. Pitanje je jedino, zbog čega je uopće bilo potrebno da studenti diljem Hrvatske mole za svoja prava?!?! S obzirom da broj studenta koji imaju namjeru nastaviti studirati na diplomskom studiju nije jednak onom s početka... nadajmo se da ćemo upasti u prvi ili drugi krug unatoč činjenici da npr., redoviti student na preddiplomskom studiju != redoviti student na diplomskom studiju... Vidjet ćemo kako će se u konačnici odigrati "utakmica". Zasad gubimo 
P.S.:Nejasna je i činjenica zbog čega ugovor između Ministarstva i Fakulteta nije javno objavljen, već se moramo obratiti studentskim predstavnicima kako bi došli do nekih detalja.... Tolko o tome da je Fakultet javna ustanova! 
 
Good luck