DominoLab.iNFO Logo

Članak

Domino gTranslator 1.0

"Dragi" korisnici računalnih tehnologija ...

Stiže novo osvježenje u "liniji" besplatnih informatičkih programčića! Siguran sam da ste se nemalo puta susreli s potrebom da prevedete neki komadić rečenice na stranom jeziku! Upravo iz tog razloga nastao je ovaj "gadget", jer sam zbog potrebe seminarskog rada puno puta odlazilna Taktika Novu i translate.google.com. Međutim, malo mi je to i dosadilo! Taktika Nova i dalje pruža odličnu uslugu na području u kojem Google Translate kiksa! A to je dio u kojem nudi više različitih prijevoda određene riječi! No, moramo priznati, ako smo imalo vješti s recimo Engleskim jezikom, onda nam je dovoljan tek neki općeniti prijevod kako bismo otkrili što je "pisac htio reći", i u tom pogledu Google Translate nudi i više nego odličnu uslugu!

Ovim programčićem ta se usluga seli na vaš desktop!

Priznajem, naziv programčića poprimio je riječ Domino, iz još "li-la" razloga. Cilj je jedino da se malo promoviram, ništ drugo. Pa iz istog razloga mogu reći: ako ima zainteresiranih da doniraju određenu svotu novaca, ja ću ih drage volje smjestiti na svoj žiro račun, ili u novčanik, nije problem.

Aplikacija kod instalacije nudi Engleski i Hrvatski jezik, dok sama aplikacija trenutno podržava samo rad na Hrvatskom jeziku. Podrška za Engleski doći će u nekoj "inkarnacijskoj" verziji, no trenutno je to to... A bitan pokazatelj daljnjeg razvoja dakako, najviše ovisi od samih korisnika. Više downloada->moguća novija verzija aplikacije (a da ne pričam o utjecaju donacija, kojih još nije bilo...).

Dodatno, kod instalacije se provjerava .NET verzija 2.0, no za njezin rad potrebna je verzija 3.5 - ako ne želite vidjeti "iznimke u akciji".

Također, hvala Maji V., Tomislavu F. i Ivanu Š. na testiranju aplikacije i kritikama.

Preduvjeti: Windows XP/Vista + .NET 3.5

Link za preuzimanje aplikacije: http://www.dominolab.info/downloads.php?file=5

P.S.:Novi red unosite kombinacijama tipaka Shift + Enter

Ugodno "prevođenje"!