DominoLab.iNFO Logo

Članak

Mirni prosvjed... (2)

Eto, i to je 'zbavljeno' :)

Naime, iako je većinu pitanja gospodin Primorac jasno odgonetnuo još jučer, mnogo je toga ostalo u zraku.

Glavna točka: omogućiti upis u diplomski "free 4 all" je ostvarena, te će studenti nastaviti svoj put ka sreći, prema pravilima s početka "igre".

Od trenutka kad je ovaj event završio - a to se u Varaždinu dogodilo negdje oko 13 sati (početak, u 12:00), konstantno nailazimo na dopune, i nove sadržaje na internetu oko tih problemčića, pa vijesti niču iz minute u minutu.

Evo, i ja se ovim putem pridružujem mreži svih mreža kako bih istaknuo glavne misli Varaždinskog predstavnika, gospodina Vatroslava Štambuka.

'Tražimo jesenske ispite, jeftiniju školarinu i studentski dom'

VARAŽDIN - Oko 150 studenata Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu se solidarno odazvalo pozivu na miran prosvjed zbog nekih odluka koje otežavaju njihov studij.

Tako je Vatroslav Štambuk u ime ostalih prosvjednika osim ostalih problema za sva sveučilišta, istaknuo kako je akademski kalendar, koji počinje 15. rujna, pa samim tim ne predviđa jesenske rokove, bio donesen krajem prošle godine, a da je Fakultet jesenske ispitne rokove držao na internetu do prije 15 dana i onda ih maknuo.

Studenti smatraju da je njihov fakultet trebao ubaciti među rokove, premda je trebalo za cijelu Hrvatsku zadržati jesenske rokove rekao prijelazno razdoblje.  Uz to tvrde da je cijena njihovog studija od 9500 kn najviša u državi.

Zamjeraju i na cijeni smještaja u studentskom domu od 500 ili 600 kuna, što je prema njima 200 kn više nego primjerice u Osijeku. Isto tako ne znaju što će biti s prehranom, pošto je najavljeno zatvaranje dva restorana u kojima se hrane. (Nedjeljko Krčar/EPEHA)

Izvor originala, http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,5,7,,118632.jl