DominoLab.iNFO Logo

Članak

Ljeto '06 ..

Give me give me | give me just a little smile | that it's all i ask of you ...

Back Laid: Sunshine Reggae

Eh, strašni su ti moji Porečani! Uvijek nasmijani, veseli, zabavni.. Da, da.. Bil sam na moru (opet!:).. Hehe.. I mogu vam reći, bilo je baš supach..

Poreč (Parenzo) je s pravom najljepši turistički grad! A, na plaži.. joj.. kakvi komadi, djii.. žena u toplesu.. ihh.. Prestrašno.. Ima vam, onak.. raznih veličina, pa i onih.. ekstremnih (sisa :o)! Te su opasne, tih se bojim! Hih.. Al, ima i onih "originalnih", iako su rijetke ko dragi kamen.. te su mi, uf! A blizu Poreča smještena je i jedna od najboljih diskoteka, Internacional club].. To je legendarno mjesto! Samo, u Istri su i cijene "legendarne".. cijene koktela od min. 50kn, a prije dvije god. sam u navedenoj diskoteki sam ulaz platil 100kn (no opet.. taj smo put "na nesreću" pogodili izbor za miss "nečega" (Istre ili Dalmacije), a to nam je teško palo :D).

Jedna od zanimljivih značajki ovoga grada jest i to, da se tu većinom okupljaju inozemni turisti, pa je u biti i logično za očekivati da.. Od sto glasa - jedan Hrvatski! Najvećim dijelom su tu Talijanke (pogotovo sad u vrijeme Feragosta), Njemice, Francuskinje, Austrijanke, Mađarice [kažu da su "vatrene ljubavnice", a i Škoro pjeva o njima..], Nizozemke, Ruskinje, Čehinje, Poljakinje.. A, upoznal sam i jednu malu, slatku Hrvaticu.. njih najviše lolim :). ...

Posjetil sam i Rovinj! Neopisivo prekrasan grad (i cure.. joj, e! mislil sam da volim samo plavuše, al kad sam upoznal jednu crnku.. nisam mogel vjerovat.. već bi sutra šmugnul s njom, pa makar i na kraj svijeta!!).. Rovinj ima prekrasan "stari grad".. nešto što svakako preporučam posjetiti. Cijena kuglice sladoleda: Ital-Ice/Ledo -> 4, ostali -> 5kn. S jednom bitnom razlikom u tom što se "sladoledarke" kod Ital-Ice.a i Leda drže tzv. "mjerice" ko pijan plota, dok kod "ostalih", tzv. "šiptara" to nije slučaj, no opet u većini je slučajeva kvalitetniji Podravkin Ital-Ice ili Agrokorov Ledo jer sadrže bogatiji okus zbog veće koncentracije prirodnog voća.

Turistička preporuka ljeta (najdestinacija), definitivno: Poreč + obavezni posjet Rovinju i koncertu u Pulskoj areni... Gibo pjeva 25.8.2006. - za koji dan!!