DominoLab.iNFO Logo

Članak

Kruna trogodišnjeg studija

univ.bacc.inf.

Tri godine su iza nas. Odvalili smo vel'ki kamen!

Postali smo... BAKALARI! 

Prema Wikipediji, "Bakalar (gadus morhua) je riba iz porodice Gadide, jedna od najviše ekonomski ekploatiranih ribljih vrsta."

"Sivosmeđi je s tamnim pjegama i bijelim trbuhom, naraste do 150 cm. Obično živi u jatima. Živi u hladnim morima, naročito u sjevernom Atlantiku jer se hrani planktonom kril koji živi u hladnoj vodi.

Bakalar je vrlo cijenjena riba koja se koristi u prehrani, naročito sušen i soljen. U Hrvatskoj postoji tradicija njegove konzumacije na Badnjak. Od bakalara se dobiva i riblje ulje koje je bogato vitaminima. Najvažniji proizvođači su Norveška (posebno u prostoru otočja Lofoten), Rusija, Island i Kanada (osobito oko otoka Newfoundlanda). Ulov bakalara svake godine raste te se njegova količina u moru smanjuje. Zbog toga su sve glasniji zahtjevi za ograničenjem njegova ulova."

Hehe:)))) Naravno, situacija je usporediva i sa nama... Ima nas puno, obično se držimo u skupinama, rastemo čak i preko 150 cm, hranimo se u restoranima (najviše planktonom:)), a koriste nas u razno raznim djelatnostima. Ima nas više vrsta. Ulov studenata svake godine raste. Zbog toga su sve glasniji zahtjevi za unaprijeđenjem studentskog standarda! 

Čestitam svima koji su postali bakalari! I onima koji će to tek postati! 

Uživajte u mogućnosti da pored svog imena i prezimena dodate komad akademske titule! ...Preporučam upis diplomskog studija... pa da umjesto univ.bacc.inf. (npr.) stoji mag.inf. - malo ljepše zvuči! 

P.S.:Ukoliko me netko poželi stipendirati... slobodno! 

Kompletan popis akademskih naziva i akademskih stupnjeva te njihovih kratica pročitajte u Narodnim novinama, broj 107/2007 - http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/1542.htm

Cheers