DominoLab.iNFO Logo

Članak

Zašto volimo Google

Google Chrome

Google je od obične računalne tvrtke postao golemi div koji svoje poslovanje temelji na softveru.

Isplativost u toj industriji prepoznao je kroz Internet i mobilne tehnologije. Naravno, kako Google korporacija raste, svoje poslovanje šire i na druga područja, a kao primjer možemo navesti ulaganja u geotermalnu energiju, i općenito korisne projekte za cjelokupno čovječanstvo. Od mobilnih primjera posebno se ističe Android kao nadolazeća platforma za mobilne uređaje.

Svoju dobit ponajprije postiže kroz Internet oglašavanja (kao rezultat web pretraživanja, kroz računalne igre i sl.).

Ono što je odlično kod Googlea jest naglasak na otvorenim standardima i projektima otvorenog koda. Tako, sve ovo možemo jednom riječju nazvati "podrška"!

Internet korisnici su sve zahtjevniji i posjeduju veća znanja o tehnološkim napretcima u odnosu na ranija istraživanja. Samim time, Google iz dana u dan ulaže u unaprjeđenje svoje ionako široke palete proizvoda. Kod Interneta je zanimljivo to što web stranice više nisu tek obične dosadne web stranice, već više aplikacije! Međutim, korisnicima je na prvom mjestu potrebna jednostavnost korištenja računalnih aplikacija. Tako je novi potez (o kojem ćete neminovno biti uskoro bombardirani sa svih strana) Google Chrome - Internet pretaživač by Google.

Podrška ovog projekta očituje se već kroz samo sučelje - koje je prevedeno na Hrvatski jezik, a očita je i nadolazeća podržanost najpopularnijih operativnih sustava (Windows, Linux, Mac). Iako je Chrome zasad još uvijek u beta fazi, svojim mogućnostima, jednostavnošću, brzinom... defitnitivno stvara korak naprijed u korisničkom iskustvu sa Internet aplikacijama, a naročitu prednost imat će sami Googleovi korisnici!

Više o svemu na: http://www.google.hr/chrome/

Tehničke detalje kroz zanimljivu ilustraciju pogledajte na http://www.google.com/googlebooks/chrome/